Toți îndrăgim cunoscutul Tort Tiramisu și încercăm să-l preparăm în cât mai multe moduri.
Un mod aparte, mai de senzație, care va cuceri orice mofturos, este sub formă de Clătite Tiramisu.
Rețeta Clătite tiramisu - Ingrediente
- Aluat pentru clătite cu cacao:
- 4 ouă
- 50 g zahăr
- 300 ml lapte
- 200 ml apă minerală
- 250 g făină
- 15 g cacao
- 1 praf de sare
- 2-3 lingurițe esență de rom
- Pentru crema de mascarpone:
- pișcoturi de șampanie
- 500 g mascarpone250
- 250 ml frișcă naturală
- 250 g ciocolată alba
- 50 g zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- Pentru sirop:
- 250 ml cafea fiartă, ușor îndulcită
- 2 lingurițe lichior amaretto
Rețeta Clătite tiramisu – Mod de preparare
Pentru pregătirea aluatului de clătite cu cacao, mixăm ouăle cu un praf de sare și zahărul până la omogenizare. Turnăm, treptat, laptele și din nou omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm făina și la final, esența și apa minerală.
Aluatul de clătite cu cacao se lasă la odihnit 15 minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, cu diametrul cât mai mare: 26-28 cm.
Pentru sirop, fierbem o cafea mai tare și o îndulcim după gust. Când se răcește, adăugăm amaretto.
Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă, topim ciocolata albă în frișca încălzită și lăsăm compoziția să se răcească. Mixăm mascarponele cu zahărul și un praf de sare, apoi amestecăm cele două compoziții. Dăm crema la rece, pentru 10-15 minute, apoi asamblăm clătitele tiramisu.
Întindem crema de mascarpone, peste clătite, așezăm câte un pișcot însiropat în cafeaua cu amaretto la capătul clătitelor și le rulăm introducând marginile în interior, ca la sarmale.
Dăm, clătitele tiramisu la rece până în momentul servirii.
Dacă v-a plăcut rețeta noastră de Clătite Tiramisu, împărtășiți-o și la alții, distribuind-o!
Citiți și Rețeta clasică de Tort Tiramisu!
Deosebită este și rețeta lui Vlăduț: Clătite cu mac!
Rețetă de ștrudel cu caise. Cum prepari în casă aluatul de ștrudele.... Ce mai pregătim vara, rapid, gustos și hrănitor. Salată de varză cu morcovi și ton....