Minunatul Tort Tiramisu, preparat după rețeta clasică, este unul dintre cele mai simple torturi fără coacere și merită preparat mai ales de sărbători, sau la zile festive.
Tot din categoria rețetelor celebre, de colecție, poate încercați și deliciosul Tort Raffaello sau deliciosul și aspectuosul Tort Ferrero Rocher!
Ingrediente pentru Tort Tiramisu
- 200 gr pișcoturi Savoiardi
- 3 ouă
- 75 gr zahăr
- 250 gr mascarpone
- 250 ml cafea tare
- 50 ml lichior Amarretto
- 1 vârf cuțit sare
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare Tort Tiramisu
Preparăm mai întâi cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor dacă avem.
Lăsăm cafeaua să se răcească și preparăm crema.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste fiecare.
Măcinăm zahărul să fie pudră și îl adăugăm peste gălbenușuri, apoi le mixăm timp îndelungat până obținem o creăa spumoasă, galbenă.
Adăugăm mascarponele și iar mixăm până se omogenizează bine crema.
Separat, vom mixa și albușurile până când obținem o bezea fermă.
Amestecăm albușurile cu crema de gălbenușuri, punând câate puțin din albușuri peste gălbenușuri și amestecând încet, până la încorporarea totală a acestora.
Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim.
Asamblare Tort Tiramisu
Scufundăm pișcoturile în cafeaua amestecată cu amaretto, pentru câte o fracțiune de secundă pe fiecare parte și asamblam tortul tiramisu, așezând câte un strat de pișcoturi și un strat de cremă, până se epuizează toate ingredientele.
Dăm deliciosul Tort Tiramisu la frigider pentru o oră, după care se poate porționa și servi, nu înainte de a-l pudra cu cacao.