Această rețetă de drob pentru vegani este pe bază de hrișcă și tofu, combinate cu legume și semințe într-o armonie perfectă de gusturi și arome.
Drobul vegetal poate fi servit cu muștar, sau cu diverse piureuri de legume, fără a mai fi necesară pâinea.
Iată ce ne trebuie pentru Rețetă de drob pentru vegani:
- 400 gr tofu cu ceapă și ardei
- 100 g hrișcă
- 150 g semințe de floare soarelui
- 120 g ceapă
- 50 g morcov
- 50 g țelină
- 10 g usturoi
- 200 ml lapte de soia
- 20 g măghiran
- 2 legături de pătrunjel
- 15 g fulgi de drojdie inactivă
- 15 g semințe de in
- 2 g turmeric
- 4 g garam masala
- 4 g boia afumată
- 6 g sare
- 40 ml ulei de măsline
Cum se prepară Rețeta de drob din legume și semințe
De menționat, pentru cine nu știe, câteva beneficii ale consumului de hrișcă:
- semințele de hrișcă au un conținut ridicat de fier, calciu, vitamine (E, B1, B2, B3, B5) și acizi grași;
- nu conțin gluten, deci pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la gluten;
- protejează sistemul cardiovascular, prin conținutul ridicat de flavonoizi și de magneziu, elemente care îmbunătățesc fluxul sangvin;
- scade nivelul de colesterol șireglează nivelul tensiunii arteriale;
- contribuie la detoxifierea ficatului și a bilei;
- contribuie la întărirea sănătății părului, oaselor și unghiilor;
- ajuta la eliminarea excesului de apă din organism;
- îmbunătățește digestia și ține glicemia sub control;
- ajuta la functionarea sistemului digestiv, oferă și senzație de sățietate, deci este foarte indicat în dietele de slăbire;
- îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, etc.
Pentru a prepara rețeta de drob pe bază de hrișcă cu tofu, mai întâi se fierbe apă cu sare și se toarnă peste semințele de hrișcă bine spălate în 2-3 ape. Se acoperă vasul și se lasă să se hidrateze semințele, până absorb toată apa, chiar de seara până dimineața. Însă, semințele de hrișcă se pot fierbe pentru 30-40 de minute, la foc mic, fără a le amesteca intens.
Citește și: Rețetă de drob din ciuperci
Tofu se taie în cubulețe mici și se adaugă peste hrișca hidratată și răcită.
Ceapa și verdeața se toacă mărunt, usturoiul se zdrobește, iar morcovul și țelina se curăță și se dau pe răzătoare.
Restul semințelor se macină fin.
Se amestecă toate ingredientele, cu grijă să nu se zdrobească tofu.
Se ung cu ulei de măsline, forme de brioșe, din silicon, se umplu cu compoziția pentru drob vegetal, se decorează cu boia afumată și semințe de floarea soarelui și se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Citește și: 5 cele mai bune rețete de drob de miel, porc, pui sau curcan pe care să le încerci
Se lasă drobul vegetal să se răcească bine, înainte de a fi scos din formele de brioșe.
Este tare gustos, mai ales servit cu muștar!
Rețetă de lipii jamaicane. Nu ai nevoie de drojdie și nici de timp pentru dospire!... Nuci cu cacao în aluat și cremă de vanilie cu nuci. Desertul copilăriei într-o variantă deosebită...