Una dintre cele mai simple rețete de deserturi cu prune este rețeta Linzer cu prune, inspirată din bucătăria austriacă și preparată de Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, în cadrul îndrăgitului matinal.
Ingrediente pentru rețeta Linzer cu prune:
- Pentru aluat:
- 650-700 g făină
- 150 g zahăr
- 250 g unt cu peste 80% grăsime
- 2 ouă
- 200 g cremă de smântână, sau mascarpone
- 3 g sare
- 1 plic praf de copt
- Pentru umplutură:
- 800 g gem de prune
- 500 g prune proaspete
- 100 g nucă
- zahăr
- scorțișoară
Mod de preparare pentru rețeta Linzer cu prune
Pentru prepararea aluatului fraged de tartă, amestecăm făina cu praful de copt, apoi adăugăm ouăle amestecate cu zahărul, crema de smântână și untul rece tăiat în cuburi. Se frământă, rapid un aluat nu foarte ferm, pe care îl împachetăm în folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Oprim 1/4 din aluat, restul îl întindem la baza unor forme de copt de 25-26 cm diametru. Îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță și întindem pe toată suprafața acestuia, gem de prune. Peste gem presărăm nuca coaptă la tigaie și așezăm jumătăți de prune cu scobitura în sus. Presărăm zahăr și scorțișoară peste ele.
Citește și: Rețeta de tartă cu prune și budincă de vanilie
Din aluatul rămas împletim un grilaj pe care îl așezăm deasupra prunelor.
Coacem deliciosul linzer cu prune pentru 40 de minute la 180 de grade.
Lăsăm linzerul cu prune să se tempereze, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.
Spor la preparat rețeta de linzer cu prune și poftă bună la savurat!
Abia așteptăm ”să savurăm” mai multe rețete și idei culinare, din data de 7 septembrie când începe cel de-al optulea sezon Chefi la cuțite, ce se va difuza în fiecare seară de luni până miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.
Găluște de cartofi cu sos de cașcaval... Supă cremă de roșii coapte cu dovlecei crocanți...