Antena Căutare

Rețetă de linzer cu prune. O delicioasă tartă cu prune din bucătăria austriacă

Pentru că este perioada celor mai dulci prune, prunele de masă, un desert cu prune ar fi perfect pentru răsfățul de zi cu zi.

Galerie
linzer cu prune

Una dintre cele mai simple rețete de deserturi cu prune este rețeta Linzer cu prune, inspirată din bucătăria austriacă și preparată de Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, în cadrul îndrăgitului matinal.

Ingrediente pentru rețeta Linzer cu prune:


  • Pentru aluat:
  • 650-700 g făină
  • 150 g zahăr
  • 250 g unt cu peste 80% grăsime
  • 2 ouă
  • 200 g cremă de smântână, sau mascarpone
  • 3 g sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 800 g gem de prune
  • 500 g prune proaspete
  • 100 g nucă
  • zahăr
  • scorțișoară

Mod de preparare pentru rețeta Linzer cu prune

Pentru prepararea aluatului fraged de tartă, amestecăm făina cu praful de copt, apoi adăugăm ouăle amestecate cu zahărul, crema de smântână și untul rece tăiat în cuburi. Se frământă, rapid un aluat nu foarte ferm, pe care îl împachetăm în folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

Oprim 1/4 din aluat, restul îl întindem la baza unor forme de copt de 25-26 cm diametru. Îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță și întindem pe toată suprafața acestuia, gem de prune. Peste gem presărăm nuca coaptă la tigaie și așezăm jumătăți de prune cu scobitura în sus. Presărăm zahăr și scorțișoară peste ele.

Citește și: Rețeta de tartă cu prune și budincă de vanilie

Din aluatul rămas împletim un grilaj pe care îl așezăm deasupra prunelor.

Coacem deliciosul linzer cu prune pentru 40 de minute la 180 de grade.

Lăsăm linzerul cu prune să se tempereze, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.

Spor la preparat rețeta de linzer cu prune și poftă bună la savurat!

Abia așteptăm ”să savurăm” mai multe rețete și idei culinare, din data de 7 septembrie când începe cel de-al optulea sezon Chefi la cuțite, ce se va difuza în fiecare seară de luni până miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Găluște de cartofi cu sos de cașcaval... Supă cremă de roșii coapte cu dovlecei crocanți...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x