Este o rețetă din bucătăria lui Jamie Oliver, la care nu ai nevoie de drojdie și nici de timp pentru dospire. Lipiile sunt simple, dar gustoase și destul de pufoase.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de lipii jamaicane:
- 500 gr făină integrală, sau albă
- 500 gr iaurt mai cremos
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
Cum se prepară Rețeta de lipii jamaicane
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea.
Facem o adâncitură la mijlocul ei, ca la orice aluat clasic de pâine.
Punem bicarbonatul în iaurt și amestecăm intens până se creează bule de aer în iaurt.
Citește și: Cum facem lipii pentru hummus sau shaorma acasă
Turnăm iaurtul amestecat cu bicarbonatul în adâncitura din făină.
Amestecăm bine toate ingredientele și obținem un aluat nu foarte ferm, dar compact și elastic.
Împărțim aluatul în 8-10 bucăți pe care le modelăm în forme sferice, apoi le întindem, pe rând, pe masa înfăinată, în forme circulare, de 3-5 mm grosime.
Punem o tigaie antiaderentă la încins, la foc mediu și coacem lipiile, pe rând, rumenindu-le pe ambele părți.
Așezăm și un capac peste tigaie, pentru a crea edect de cuptor, iar când întoarcem lipiile, avem grijă să ștergem capacul de aburii care se formează.
Citește și: Cum poți face turte la tigaie cu praf de copt în loc de drojdie
În rețeta originală lipiile se coc pe grătar, dar în lipsa acestuia, se pot prepara și la tigaie.
Tot în rețeta originală, lipiile se fac și cu rondele de ardei iute în interior. Puteți să încercați, dacă iubiți gustul picant.
Spor și poftă bună!
Platou cu aperitive pentru mesele festive. Idei de aperitive simple și rapide... Rețetă de drob pentru vegani. Rețetă de drob din legume și semințe, gustos și sănătos...