- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pe lângă drojdia folosită la creșterea aluaturilor, mai sunt și alte variante care o pot înlocui cu succes: maia naturală, bicarbonat și praf de copt.
Folosind bicarbonat de sodiu, sau praf de copt, aluaturile nu vor crește la fel de mult ca atunci când folosim drojdie sau maia naturală, dar, cu siguranță se vor coace și vor fi gustoase.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Turte la tigaie cu praf de copt în loc de drojdie:
- 750 gr făină
- 9 gr sare
- 10 gr praf de copt
- 375 gr apă
- 125 ml ulei
- Pentru servit:
- 450 gr fasole din conservă
- 250 gr pastă de roșii
- 50 gr usturoi
- 2 buc. ceapă albă
- 200 gr bacon
- rozmarin
- pătrunjel verde
Cum preparăm Rețeta Turte la tigaie cu praf de copt în loc de drojdie
Într-un vas, se amestecă toate ingredientele solide: făina, sarea și praful de copt.
În alt vas, se amestecă apa ușor caldă cu uleiul.
Se toarnă, treptat, ingredientele lichide peste ingredientele solide, amestecând continuu. Se frământă un aluat ferm, care se acoperă și se lasă la odihnit 20 de minute.
Citește și Rețetă de maia naturală preparată în casă
După ce aluatul s-a odihnit, se împarte în bucăți mai mici, care se modelează în forme sferice.
Fiecare sferă se întinde pe masa înfăinată în formă circulară de aproximativ 1,5 cm grosime.
Se încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu și se rumenesc turtele, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Citește și Rețeta Chifle Laugenbrot perfecte pentru mic dejun, pachete sau hamburgeri
Pentru servit turtele cu praf de copt în loc de drojdie, Chef Munti a fost provocat să prepare ceva cu ce găsește prin frigider. A preparat o rețetă rapidă de fasole cu ceapă caramelizată și bacon, precum și un sos de pătrunjel cu usturoi, cu care se pot tartina turtele de casă.