Antena Căutare

Rețetă de ștrudele cu mere și stafide în varianta de post. Un desert, pe cât de simplu, pe atât de gustos și apreciat!

Unul dintre deserturile de nerefuzat, chiar și în varianta de post, este ștrudelul cu mere.

ștrudele cu mere și stafide în varianta de post

Ștrudelul cu mere este foarte gustos și aromat, atât cald cât și rece, iar dacă se adaugă și câteva stafide, deliciul este maxim!

Ingrediente pentru Rețetă de ștrudele cu mere și stafide în varianta de post


  • Pentru aluat de ștrudel:
  • 350 gr făină
  • 200 ml apă rece
  • 1 lingură oțet
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 150 ml apă
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg mere ionatane
  • 100 gr stafide negre și aurii
  • Scorțișoară
  • Zahăr pudră cu aroma de vanilie, pentru décor
Articolul continuă după reclamă

Rețetă de ștrudele cu mere și stafide în varianta de post – Mod de preparare

Pentru aluat de post pentru ștrudel, se cerne făina într-un vas, se presară sare peste ea și se pun la mijlocul ei: uleiul, oțetul și apa rece. Se amestecă totul și se frământă un aluat nelipicios și ușor moale. Aluatul se întinde într-o foaie subțire, pe masa înfăinată.

200 ml apă se amestecă cu 2 linguri de ulei și 150 gr făină. Va rezulta o ciulama groasă.

Se unge 2/3 din foaia de aluat cu 2/3 din ciulama. Se împachetează foaia de aluat în trei. Se aduce partea de 1/3 aluat neuns până lajumătatea aluatului uns, apoi se aduce deasupra, celălat capăt de aluat uns. Exact cum ați împacheta o coală de hârtie în trei. Aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece pentru aproximativ 1 oră, timp în care se prepare umplutura de mere.

Merele se curăță de cotoare și de coajă, se taie în cuburi micuțe,se așază într-o tavă și se dau la cuptor presărate zahăr brun. Se lasă doar până se pătrund ușor. Apoi, se amestecă cu stafidele și se lasă să se tempereze.

Se întinde aluatul în forme dreptunghiulare, se adaugă amestecul de mere cu stafide, la o margine, se presară scorțișoară, se rulează și se crestează aluatul deasupra, din loc în loc.

Se așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până sunt bine rumenite. Când se temperează, se pudrează cu zahăr și scorțișoară.

Idei de rețete cu paste, care mai de care mai gustoase, oferite de concureți în cel de-al patrulea battle... Rețetă de post. Muffins cu dovleac copt. Culoare și savoare într-un desert de post, simplu și ușor de preparat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x