- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ștrudelul cu mere este foarte gustos și aromat, atât cald cât și rece, iar dacă se adaugă și câteva stafide, deliciul este maxim!
Ingrediente pentru Rețetă de ștrudele cu mere și stafide în varianta de post
- Pentru aluat de ștrudel:
- 350 gr făină
- 200 ml apă rece
- 1 lingură oțet
- 5 linguri ulei
- 1 praf de sare
- Pentru uns:
- 150 ml apă
- 2 linguri ulei
- 100 gr făină
- Pentru umplutură:
- 1 kg mere ionatane
- 100 gr stafide negre și aurii
- Scorțișoară
- Zahăr pudră cu aroma de vanilie, pentru décor
Rețetă de ștrudele cu mere și stafide în varianta de post – Mod de preparare
Pentru aluat de post pentru ștrudel, se cerne făina într-un vas, se presară sare peste ea și se pun la mijlocul ei: uleiul, oțetul și apa rece. Se amestecă totul și se frământă un aluat nelipicios și ușor moale. Aluatul se întinde într-o foaie subțire, pe masa înfăinată.
200 ml apă se amestecă cu 2 linguri de ulei și 150 gr făină. Va rezulta o ciulama groasă.
Se unge 2/3 din foaia de aluat cu 2/3 din ciulama. Se împachetează foaia de aluat în trei. Se aduce partea de 1/3 aluat neuns până lajumătatea aluatului uns, apoi se aduce deasupra, celălat capăt de aluat uns. Exact cum ați împacheta o coală de hârtie în trei. Aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece pentru aproximativ 1 oră, timp în care se prepare umplutura de mere.
- Tot din categoria rețetelor de post, vedeți și Rețeta Plăcintă cu mere și aluat pufos!
Merele se curăță de cotoare și de coajă, se taie în cuburi micuțe,se așază într-o tavă și se dau la cuptor presărate zahăr brun. Se lasă doar până se pătrund ușor. Apoi, se amestecă cu stafidele și se lasă să se tempereze.
Se întinde aluatul în forme dreptunghiulare, se adaugă amestecul de mere cu stafide, la o margine, se presară scorțișoară, se rulează și se crestează aluatul deasupra, din loc în loc.
Se așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până sunt bine rumenite. Când se temperează, se pudrează cu zahăr și scorțișoară.
Idei de rețete cu paste, care mai de care mai gustoase, oferite de concureți în cel de-al patrulea battle... Rețetă de post. Muffins cu dovleac copt. Culoare și savoare într-un desert de post, simplu și ușor de preparat...