Ce poate fi mai plăcut atunci când intri în casă, decât să te întâmpine aroma de mere coapte, cu scorțișoară!
Ingrediente pentru Cea mai delicioasă și aromată Plăcintă cu mere și aluat pufos:
- Pentru aluat pufos:
- 700 gr făina tip 000
- 150 ml ulei
- 250 ml apă caldă
- 100 gr zahăr tos
- 1 praf de sare
- 1 linguriță drojdie uscată
- vanilie
- Pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 150 gr zahăr
- 1 lingură unt de arahide
- 2 lingurițe scorțișoară
- zahăr pudră, pentru decor
Iată cum se prepară Cea mai delicioasă și aromată Plăcintă cu mere și aluat pufos!
Se prepară mai întâi umplutura de mere. Se curăță merele și se dau pe răzătoare, apoi se caramelizează cu zahăr până se înmoaie ușor și își schimbă culoarea. Se adaugă unt de arahide și se lasă să se răceasă.
Pentru aluatul pufos, se cerne făina într-un vas și se amestecă cu drojdia, zahărul și sarea. apoi se adaugă, treptat, uleiul, esența și apa caldă și se amestecă până rezultă un aluat omogen și nelipicios care se lasă la odihnit 30 de minute, acoperit.
- Tot din categoria deserturilor simple de post, vedeți și Rețeta Plăcintă cu mere rase și gem de gutui!
După acest interval se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie din aluat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, se întinde compoziția de mere peste ea și se acoperă cu a doua foaie de aluat. Plăcinta cu mere se coace pentru 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade. Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează.
Se servește cu poftă alături de cei dragi!
Trei rețete delicioase de desert cu ciocolată: Tort, Mascote și Trufe... Rețetă de tartă cu spanac și ouă, perfectă pentru mic dejun, cină, sau pachetul de peste zi....