Rețeta delicioasă de Tartă cu cireșe și aluat crocant se prepară foarte ușor, dor puțină răbdare trebuie să avem, la îndepărtarea sâmburilor de cireșe, dacă nu dispunem de un aparat special.
Rețetă delicioasă de Tartă cu cireșe și aluat crocant - Ingrediente:
- Pentru aluat de tartă:
- 300 gr făină
- 125 gr unt cu peste 80 % grăsime
- 3-4 linguri de apă rece
- 1 praf de sare
- Pentru umplutură:
- 1 kg cireșe
- 150 gr zahăr
- 30 gr amidon
- 1 păstaie de vanilie
Rețetă delicioasă de Tartă cu cireșe și aluat crocant - Preparare
Începem prin a pregăti aluatul fraged pentru tartă, care se va odihni 45-50 de minute la frigider, timp în care ne vom ocupa de cireșe.
Deci, pentru aluat fraged de tartă, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea. Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi mici și cu vârfurile degetelor amestecăm rapid făina cu untul până obținem un aluat nisipos. Picurăm încet apa rece și frământăm până se omogenizează aluatul, și rămâne ferm și nelipicios. Împachetăm aluatul de tartăîn folie și îl dăm la frigider pentru 40-50 de minute.
Citește și: Rețeta Tartă cu rubarbă și căpșuni
Între timp, ne ocupăm de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și amestecăm cireșele cu zahărul. Le lăsăm 15-20 de minute, până se formează sirop, dar le mai amestecăm din când în când. Când se formează suficient sirop se pun la fiert și se adaugă amidonul amestecat cu puțin sirop rece. Se fierb doar până când amidonul absoarbe tot siropul. Se lasă la răcit.
Scoatem aluatul de la rece și îl împărțim în două părți, dar nu egale. Partea mai mare, cam 2/3 din aluat po folosim la baza tartei. O întindem uniform în interiorul unei forme de tartă de 24-25 cm. Amestecăm cireșele răcite cu miezul unei păstăi de vanilie și întindem compoziția peste aluatul din forma de tartă. Nu uităm să înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță.
Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni
Pentru deasupra tartei, întindem aluatul într-o formă circulară, pe masa înfăinată și îl decupăm în fâșii pe care le împletim frumos sub formă de grilaj. Așezăm grilajul deasupra umpluturii de cireșe și decupăm surplusul de aluat de pe margini. Nu este necesar să ungem aluatul deasupra cu ou pentru că vom servi tarta cu cireșe pudrată cu zahăr.
Coacem tarta cu cireșe și aluat crocant pentru 25-30 de minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade. O lăsăm să se răcească bine înainte de a o porționa.
Este un desert simplu și delicios, de vară.
Spor și poftă bună!
Rețetă de mic dejun: Avocado toast cu brânză și căpșuni... Rețetă delicioasă de aripioare de pui preparate în stil grecesc - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...