Foarte consistentă, cu o combinație de cărnuri gustoase, fasole neagră și multe legume, rețeta Feijoada, cucerește instant, orice gurmand.
Rețeta Feijoada - Ingrediente:
- 1 kg fasole neagră boabe, fiartă
- 250 g carne de vită macră, fiartă
- 250 g coaste de porc preparate la cuptor
- 1 kg coada de vită taiată bucăți fiartă + supa
- Câte puțin din: ulei de măsline, unt, untură de porc sau de pasăre
- 100 g cotlet sau muschiuleț de porc, afumat
- 80 g șuncă afumată
- 250 g cârnați de porc
- 1 cârnat portughez sau chorizo
- 1 ceapă mare, roșie
- ardei mare roșu
- 1 ardei mare verde
- 1 ardei mare galben
- 3 ardei iuți(roșu, verde și galben)
- 1 căpățână de usturoi
- Sare și piper
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 frunze de dafin
- 1 portocală sau un grapefruit roșu
- 1 ananas
- 500 g făină de manioc
Rețeta Feijoada - Mod de preparare
Se caleste ceapa in amestecul de grasimi.
Se adaugă carnurile afumate și se lasă să se rumeneasca, apoi se adaugă cele fierte și se aduga usturoiul maruntit si frecat cu sare intro pasta fina.
Se coc ardeii iuți și se pasează separat, pe culori.
Se coc ardeii multicolori și se pasează separat, pe culori. Se amestecă cu pasta de ardei iuți, tort pe culori pentru a crea trei gusturi diferite.
CITIȚI ȘI Sfaturi și trucuri pentru a curăța perfect ardeii copți!
Se adaugă fasolea si se lasă să se întrepătrundă gusturile.
Scoatem cam 25 % din boabele de fasole, le pasăm la blender și diluăm cu supa din coadă de vită.
Servim totul în farfurii mari gen pălărie împreună cu o mămăliguță din manioc și sosiera cu ardeiul iute împărțit în trei culori cât se poate de diferit ca gust picant. Adăugăm și felii de grapefruit sau portocală roșie .