Dacă vreți să vă inspirați din bucătăria rusească, începeți cu Rețeta Hvorost. Un desert rusesc absolut delicios!
Ingrediente pentru Rețeta Hvorost
- 400 gr făină
- 5 - 6 ouă
- 100 ml coniac
- 2 linguri de zahăr
- 1/2 linguriță de zahăr vanilat
- 500 ml ulei vegetal
- 1 - 2 linguri de grăsime
- sare
- mascarpone
- scorțișoară
- 200 gr căpșuni
Mod de preparare pentru rețeta Hvorost
Se mixează ouăle cu zahărul, apoi se adaugă coniacul și făina și se frământă un aluat ca pentru paste. Se acoperă și se lasă la odihnit o oră.
Se împarte aluatul fraged în bile care se întind în foi subțiri de 1 mm grosime, apoi în fâșii de 4 cm lățime.
Se face un mic orificiu longitudinal în mijlocul fâșiilor și se trec capetelealuatului prin acel orificiu, ca la rețeta clasică de minciunele.
Se prăjesc, apoi, în ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Se scot pe farfurii și se pudrează cu zahăr vanilat.
Vedeți aici și rețeta Ciurigăi - un fel de minciunele delicioase
Chiftele de carne cu mozzarella și sos de ciuperci... Rețetă de clătite rusești cu brânză și caviar...