Pentru un prânz simplu, de vară, sau o cină ușoară, o delicioasă și simplă rețetă: Rețeta Legume de vară aromate și gratinate.
Rețeta Legume de vară aromate și gratinate - Ingrediente
- 1 dovlecel
- 1 zucchine
- 1 vânătă
- 3-4 roșii
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei capia, roșu
- 1 morcov
- 100 g unt
- 150 g mozzarella
- 50 g parmezan
- sare și piper
- 2 căței de usturoi
- frunze de busuioc
- oregano
Rețeta Legume de vară aromate și gratinate - Mod de preparare
Topim untul și în condimentăm cu 1-2 căței de usturoi, sare și piper, frunze de busuioc și oregano. Punem câte puțin din fiecare, nu exagerăm.
Spălăm legumele, le zvântăm bine, le curățăm, după caz( doar ardeii și morcovul) și le tăiem în cuburi aproximatinv egale.
Cuburile de vinete și de dovlecei le presărăm cu sare și le lăsăm la odihnit pentru 10 minute, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi lichidul eliminat.
Ungem un vas termorezistent cu unt aromat, ungem și legumele cu acest unt și le așezăm în vas. Presărăm printre ele parmezan ras, fără a exagera, iar deasupra presărăm mozzarella rasă.
Dăm vasul la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-15 minute. Legumele trebuie să fie pătrunse ușor, atât cât să absoarbă din untul aromat.
Le putem servi alături de crutoane de pâine, sau, de ce nu, simple.
Citiți și rețeta Salată de vară cu fructe și legume!
Tot din categoria rețetelor delicioase de vară, citiți și rețeta Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi!
Salată de vară cu fructe și legume. O adevărată armonie de gusturi și culori!... Rețetă de ștrudel cu caise. Cum prepari în casă aluatul de ștrudele....