Live acumSacrificiul (r)
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Rețeta Lichior de coacăze roșii. O băutură digestivă, aromată și frumos colorată.

Adorate, mai ales de partea feminină, pentru aromele, culoarea și proprietățile lor digestive, lichiorurile sunt mult mai sănătoase preparate în casă. Rețeta Lichior de coacăze roșii se prepară foarte simplu, cu doar trei ingrediente, însă până la rezultatul final trebuie puțin mai multă așteptare.

Lichior de coacăze roșii

Adorate, mai ales de partea feminină, pentru aromele, culoarea și proprietățile lor digestive, lichiorurile sunt mult mai sănătoase preparate în casă.
Rețeta Lichior de coacăze roșii se prepară foarte simplu, cu doar trei ingrediente, însă până la rezultatul final trebuie puțin mai multă așteptare.

Rețeta Lichior de coacăze roșii - Ingrediente


  • 1 kg coacăze roșii
  • 800 gr zahăr
  • 1 l vodka/rachiu de prune/palincă

Rețeta Lichior de coacăze roșii - mod de preparare

Se curăță coacăzele de crenguțe și frunzulițe și se pun într-o sită sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.

Se așază într-un borcan de 3 l straturi succesive de coacăze și zahăr, se înfiletează capacul borcanului și se agită bine pentru a se amesteca fructele cu zahărul. Borcanul se păstrează la loc cald, luminos, 3-4 zile. În tot acest interval se mai agită pentru a urgenta topirea zahărului.

Apoi se adaugă alcoolul de care dispunem: vodkă, țuică, sau palincă. Borcanul se va trece la loc răcoros și se lasă așa aproximativ 3 luni. După acest interval se strecară lichiorul de coacăze roșii și se îmbuteliază în sticle.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube