Din categoria deserturilor de vară cu fructe și gust dulce-acrișor, o delicioasă Prăjitură cu cremă de lămâie și coacăze roșii, ce poate fi pe gustul tuturor.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta de Prăjitură cu cremă de lămâie și coacăze roșii:
- Blat de albușuri pentru o tavă de 20/30 cm:
- 6 albușuri
- 120 gr zahăr
- 120 gr făină
- zeama și coaja de la o lămâie
- 1 praf de sare
- Sirop:
- 200 ml apă
- 50 gr zahăr
- 2-3 lingurițe esență de lămâie
- Pentru crema de lămâie și coacăze roșii:
- 6 gălbenușuri
- 1200 ml lapte
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr amidon de porumb
- 200 gr zahăr
- 100 ml frișcă licchidă
- coaja și zeama de la 2 lămâi
- 250 gr coacăze roșii
- 1 praf de sare
Rețeta de Prăjitură cu cremă de lămâie și coacăze roșii - Preparare
Pentru prepararea blatului de albușuri, albușurile se presară cu un praf de sare, și se mixează spumă, se adaugă, treptat, zahărul și zeama de lămâie și va rezulta o bezea fermă.
Se adaugă coaja de lămâie și se încorporează, treptat, făina. Aluatul pentru blat de albușuri se întinde în tava tapetată cu hărtie de copt și se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Când este răcit, blatul de albușuri se însiropează cu siropul rece, preparat din apă cu zahăr și esență, prin fierbere.
Pentru a prepara crema de lămâie, amestecăm cele 6 gălbenușuri cu un praf de sare și 150 gr zahăr. Aadăugăm coaja de lămâie rasă și amidonul și diluăm compoziția cu puțin lapte rece.
Restul de lapte îl vom pune fierbinte peste compoziția de gălbenușuri, omogenizăm bine și fierbem crema la foc încet, amestecând continuu până când crema se va îngroșa ca o budincă. Acoperim crema de lămâie cu o folie și o dăm la rece, după care încorporăm untul moale.
Separăm bobițele de la 150 gr de coacăze și presărăm 50 gr de zahăr peste ele. Le punem pe foc și fierbem un sos dulce-acrișor pe care îl lăsăm apoi la răcit. Nu pasăm fructele.
Când crema de lămâie este răcită o împărțim în două. Într-o parte adăugăm sosul de coacăze, iar în a doua adăugăm frișca bătută și zeamă de lămâie, după gust.
Asamblăm delicioasa Prăjitură cu cremă de lămâie și coacăze roșii.
Peste blatul de albușuri însiropat, întindem crema cu sos de coacăze, iar deasupra întindem crema de lămâie cu frișcă. Cu ajutorul unei furculițe trasăm niște onduleuri deasupra cremei, pentru un aspect mai plăcut.
Dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră, apoi o putem porționa și decora cu buchețele de coacăze roșii.
Citiți și rețeta Prăjitura Fantezie de vară!
Cea mai bună rețetă de ardei copți. Secrete pentru a-i coace și curăța rapid... Legumele vedetă ale verii - Vinetele. Rețete cu vinete, proprietăți....