Cum se pregătește cel mai delicios tort de vișine cu ciocolată după rețeta lui Moș Nicolae! Te cucerește de la prima degustare!
Pentru că se apropie Moș Nicolae, astăzi avem pentru tine o rețetă delicioasă cu care îți poți răsfăța cele mai dragi persoane!
Când spunem Moș Nicolae, spunem de cele mai multe ori dulciuri, dar dulciurile sunt cu atât mai bune dacă sunt pregătite în casă cu dragoste și cu ingrediente naturale.
Noi îți oferim mai devreme cadoul nostru care constă în acestă rețetă delicioasă, pentru ca tu, la rându tău, să îl poți pregăti celor dragi!
Tortul cu vișine și pișcoturi are un gust deosebit, dulce-acrișor și o aromă plăcută de vișine cu ciocolată!
Ingrediente pentru blat și cremă tort: 250 gr pișcoturi de șampanie, 10 gr de gelatină (foițe), 170 gr de unt, 170 g de zahăr, 300 g de smântână, 300 gr de iaurt, 300 ml frișcă lichidă, 500 gr de vișine (vișine congelate)
Ingrediente pentu sirop: 200 ml de lapte, 2-3 linguri de zahăr
Ingrediente ornat tort: 1 lingură de zahăr tos, 10-15 vișine, 50-100 g de ciocolată cu lapte
Cum pregătim tortul cu vișine după rețeta lui Moș Nicolae:
Într-o cratiță se ard 2-3 linguri de zahăr, doar cât să prindă puțină culoare și să nu devină amărui. Zahărul ars se stinge cu lapte rece și se lasă cratița la foc mic până când se va topi întregul conținut de zahăr caramelizat. Se ia un platou de tort în care vom servi la final tortul și punem un inel de tort (sau preparăm tortul direct în formă de tort cu pereți detașabili). Însiropam ușor pișcoturile de șampanie cu laptele caramelizat și le așezăm în interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Înmuiem gelatina într-un castronel cu puțină apă și o lăsăm așa aproximativ 10 minute. Frișca lichidă se bate și se lasă la rece. Într-un vas punem untul înmuiat la temperatură camerei, adăugăm zahărul deasupra (putem folosi zahăr pudră care se dizolvă mult mai repede) și începem să-l mixăm până când se topește zahărul și se obține o cremă untoasă. Peste crema de unt se încorporează iaurtul și smântâna. Gelatina înmuiată se scurge de apă și se topește puțin la bain-marie, apoi se încorporează în compoziția de unt și se amestecă bine. La final se adaugă frișcă bătută și vișinele, iar apoi se amestecă.
Jumătate din compoziția de cremă de tort se pune peste stratul de pișcoturi. Se așează frumos pe toată suprafața formei de tort și se acoperă cu un alt strat de pișcoturi însiropate, iar apoi se adaugă restul de cremă și se nivelează. Se lasă tortul la frigider câteva ore (4-5 ore) pentru a se întări și a se însiropa. După ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grijă și se ornează după gust. Ciocolata cu lapte se topește pe foc și se decorează tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presară ciocolata rasă. Vișinele se dau prin zahăr tos, până când vor avea un aspect de “promoroacă” iar apoi se ornează tortul cu ele, spune preparatedevis.
Așa prepari cei mai buni cârnați tradiționali de Crăciun! Ingredientele pe care e musai să le pui în compoziție... Rețetă de Sushi reinterpretată...