Ingrediente
- Pentru primul strat:
- 113 g unt la temperatura camerei
- 50 g zahar
- 30 g cacao
- 1 ou mare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 g biscuiti digestivi macinati
- 65 g fulgi de cocos
- 50 g nuci maruntite
- Pentru al doilea strat:
- 56 g unt la temperatura camerei 5 - 6 linguri cu lapte
- 1 pliculet praf de budinca de vanilie
- 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
- 230 g zahar pudra
- Pentru al treilea strat:
- 120 g ciocolata 16 g unt la temperatura camerei
Mod de preparare
Vrei să îţi surprinzi iubitul cu un desert spectaculos, cu un gust minunat, pe care să îl pregăteşti destul de uşor? Încearcă reţeta următoare!
Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula. Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare. Se adauga cacao si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca. Se adauga treptat oul batut, amestecand mereu cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. Oala se pune din nou la foc mic, amestecand cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin. Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul.
Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii macinati. Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia. Se adauga nucile si se amesteca foarte bine compozitia. Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste).
Pentru al doilea strat:
Se mixeaza untul pana devine moale si cremos. Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga 2 - 3 linguri cu lapte pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior. Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute - 1 ora (pana se intareste).
Pentru al treilea strat:
Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand mereu cu o spatula, pana la obtinerea unui amestec omogen. Compozitia obtinuta se intinde peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri. Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste). Pofta buna!