Inspirată din bucătăria franțuzească, mai precis din Sud-Vestul Frantei, din Țara Bascilor, rețeta Poulet basquaise, este una simplă și delicioasă, plină de savoare și culoare, perfectă pentru un prânz, sau o cină în familie.
David Balamiță, concurent în sezonul 8 „Chefi la cuțite”, a vrut să-i impresioneze pe cei trei chefi, mai cu seamă pe Chef Florin Dumitrescu, cu o rețetă de pui basquaise, inspirată după o rețetă mai veche a marelui chef.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Poulet basquaise:
- 4 buc. piept de pui dezosat
- 1 ardei gras, verde
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 50 gr unt
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lămâie
- busuioc
- 100 gr măsline negre fară sâmburi
- 300 gr mix de cașcaval
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețeta Poulet basquaise
Bucățile din piept de pui dezosat se masează cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se lasă la rece cel puțin 30 de minute.
Apoi, se prăjesc în ulei de măsline, se scot și se lasă la scurs.
Ardeii multicolori și ceapa se curăță, se toacă în fâșii și se călesc în ulei de măsline până se pătrund ușor. Se acoperă cu un capac, pentru a-și degaja bine aromele.
După ce s-au călit se adauga măslinele, busuiocul și zeama de la o lămâie. Se întinde acest amestec la baza unor vase termorezistente, unse cu mult unt și peste el se așază bucățile din piept de pui.
Citește și: Rețeta Rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac
Se rade mult cașcaval deasupra și se dau vasele la cuptor, pentru gratinare.
Merită să încercăm și noi rețeta Poulet basquaise, o rețetă de pui din bucătăria franțuzească, simplă și delicioasă!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Rețetă de desert cubanez: Torrejas en almibar. Rețetă de frigănele însiropate, din bucătăria cubaneză... Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară. Rreţeta lui Vlăduţ...