- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O porție dintr-o Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei este tot ce îți trebuie pentru masa de prânz și îți conferă sățietate până la cină, nemai simțind nevoia altor gustări între mese.
Ingrediente pentru Rețeta de Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei:
- 500 gr cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 400 gr pastă de roșii cu ardei, sau suc de roșii
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță de boia, afumată, de preferință
- 1 crenguță generoasă de cimbru uscat
- 1-2 foi de dafin
- 2 l apă
- 2 linguri de ulei
- pătrunjel verde
Mod de preparare pentru Rețeta de Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei
Se pune apa la fiert cu puțină sare, iar când începe să fiarbă se adaugă cartofii curățați și tocați grosier.
Se toacă ceapa solzișori și împreună cu rădăcinoasele tăiate în fâșii subțiri, sau date pe răzătoarea mare, se călesc în uleiul încins, stropindu-le și cu puțină apă fierbinte și amestecându-le frecvent.
Citește și: Rețetă de Ciorbă din verdețuri de primăvară. O explozie de gusturi și de sănătate curată
Când legumele se pătrund, se adaugă pasta de roșii cu ardei, sau sucul de roșii.
Se lasă să fiarbă împreună câteva minute, timp în care sosul se asezonează cu boia de ardei, sare și piper, după gust. Tot aici se adaugă și foile de dafin.
Când cartofii sunt fierți cam 3/4, se adaugă sosul de roșii și crenguța de cimbru.
Ciorba țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei se mai fierbe aproximativ 10 minute, timp în care se gustă și se mai asezonează cu cele necesare.
Citește și: Rețeta Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special
După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Se poate adăuga și mărar verde și leuștean, dar acestea necesită puțină fierbere, 5-6 minute, pentru a-și degaja aromele.
Este gustoasă atât caldă, cât și rece, servită cu ardei iute, sau cu o ceapă spartă, așa ca la mesele câmpenești.
Spor și poftă bună!
Cum putem folosi pâinea veche pentru a evita risipa alimentară? Preparăm o budincă din pâine cu ciocolată, rapidă și de... Rețetă de Salată aperitiv de ouă fierte, perfectă pentru mesele sărbătorilor pascale. Reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu ...