Antena Căutare

Reţetă simplă şi delicioasă: Cum să faci amandina perfectă, acasă, în doar câteva minute! Iată toţi paşii

Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.

Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.

De ce să o cumperi de la cofetărie, când o poţi face tu acasă, fără chimicale şi ingrediente ciudate? Iată reţeta!

INGREDIENTE:

Blat:

Articolul continuă după reclamă

6 oua
200 gr. zahar
30 ml. apa
30 ml. ulei
20 gr. cacao
8 linguri faina


Crema:

3 galbenusuri

150 gr. zahar pudra
250 gr. unt
3 linguri cacao
1 fiola esenta rom


Sirop:

400 ml. apa

150 gr. zahar
2 plicuri cappuccino rom
1 fiola esenta rom


Glazura: ciocolata topita cu un pic de unt
frisca

MOD DE PREPARARE:

Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in doua.

Crema: untul topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se intinde peste blat.

Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Glazura: se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt. Se poate decora cu crema sau cu frisca. Pofta buna!

PAȘTE 2018. Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de vanilie și lămâie, o rețetă perfectă pentru Sărbătorile Pascale... Cum să pregătești cel mai bun stufat de miel! Ingredientul secret pe care trebuie să-l știe orice gospodină...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x