- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.
Ingrediente
- Blat:
- 6 oua 200 gr. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 gr. cacao
- 8 linguri faina
- Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 gr. zahar pudra
- 250 gr. unt
- 3 linguri cacao
- 1 fiola esenta rom
- Sirop:
- 400 ml. apa
- 150 gr. zahar
- 2 plicuri cappuccino rom
- 1 fiola esenta rom
- Glazura: ciocolata topita cu un pic de unt
- frisca
Mod de preparare
De ce să o cumperi de la cofetărie, când o poţi face tu acasă, fără chimicale şi ingrediente ciudate? Iată reţeta!
Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in doua.
Crema: untul topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se intinde peste blat.
Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura: se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt. Se poate decora cu crema sau cu frisca. Pofta buna!
Reţeta pe care nu trebuie să o ratezi! E o prăjitură uşor de făcut, cremoasă, cu un gust fabulos! Vezi toţi paşii... Prăjitura "Banoffee" face furori pe Internet! Se prepară în fix zece minute, cu doar cinci ingrediente şi nu n...