Rețeta Ceveți cu orez a fost prezentată în cadrul emisiunii Chefi la cuțite de tânărul concurent Vasile Mugur, un mai mare fan al tovarășului Nicolae Ceaușescu.
Rețeta Creveți cu orez - Ingrediente:
- 500 gr orez
- 1 kg creveți curățați
- 1 l vin alb
- 100 gr unt
- 2 lămâi
- 7-8 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei de măsline
- sare și piper
- 3 ardei iuți
Rețeta Creveți cu orez - Preparare
Punem orezul la fiert în 150 ml vin și restul apă. Adăugăm și sare și fierbem orezul al dente.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt, curățăm ardeiul și îl tocăm mărunt, tocăm și pătrunjelul.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Cocktail de creveți cu avocado!
Într-o tigaie, punem ulei de măsline, adăugăm usturoiul, ardeiul și le călim împreună.
Adăugăm creveții, îi călim pentru aproximativ 30 de secunde, apoi adaugăm vin alb.
Lăsăm să fiarbă aproximativ 2 minute și adăugăm untul și pătrunjelul.
Așezăm creveții cu sos pe farfurie, iar la mijloc montăm orezul în formă circulară.
Foarte ușoară și gustoasă este și Rețeta Creveți cu paste și sos de usturoi cu piper verde!
Cum se prepară un desert de senzație - un preparat de foc! Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ci... Rețeta Ficăței de pui cu prune în bacon și curmale cu brânză de capră...