Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Rețeta spaniolă Albondigas con salsa de tomate. Rețetă de chiftele în sos de roșii

Rețeta spaniolă Albondigas con salsa de tomate este o rețetă de chiftele în sos de roșii asemă, în principiu asemănătoare cu rețeta românească de chiftele marinate, dar consistența chiftelelor este alta, datorătă câtorva ingrediente adăugate.

Chiftele în sos de roșii cu piure după o rețetă spaniolă

Mircea Zara, cunoscut în România de la o televiziune de muzică, a pregătit la „Chefi la cuțite” o rețetă de chiftele în sos de roșii din bucătăria spaniolă.

Ingrediente pentru Rețeta spaniolă Albondigas con salsa de tomate. Rețetă de chiftele în sos de roșii:


  • 500 gr carne tocată amestec, porc și vită
  • 1 ceapă albă
  • 750 gr bulion sau sos de tomate
  • 200 gr migdale
  • 2 ouă
  • șofran
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 căpățână usturoi
  • 3/4 felie de pâine albă
  • 500 ml lapte
  • făină
  • ulei de măsline extravirgin
  • 300 ml ulei de trufe
  • pastă de trufe
  • 1 kg cartofi roșii
  • 100 gr unt
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • sare și piper

Mod de preparare pentru rețeta spaniolă Albondigas con salsa de tomate, rețetă de chiftele în sos de roșii

Preparare chiftele.

Carnea tocată se asezonează cu sare și piper și se amestecă cu o ceapă tocată mărunt și 2 cățeii de usturoi răzuiți.

Se înmoaie miezul de la felia de pâine în lapte, se scurge foarte bine și se fărâmițează peste amestecul de carne tocată.

Migdalele se macină fin și se adaugă la compoziția de carne tocată, pentru chiftele. Se mai adaugă pătrunjelul tocat și cele două ouă și se amestecă bine totul, până la omogenizare.

Apoi se formează chiftele rotunde de dimensiunea unei mingi de ping pong, se trec prin făină și se prăjesc în ulei încins.

Citește și: Rețeta Chiftele cu sos de roșii. Rețeta simplă ca la bunica acasă

Preparare piure de cartofi.

Se curăță cartofii, se spală, se toacă cuburi și se pun la fiert în apă cu sare.

Când sunt bine fierți se pasează cu unt și se diluează cu lapte fierbinte.

Preparare sos de roșii.

Se curăță ceapa, se toacă și se călește în ulei încins, împreună cu 2 căței de usturoi. Se adaugă ardeii tocați, apoi roșiile și pasta de trufe și se fierbe sosul până mai scade puțin.

Se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă chiftelele în el, pentru a le desăvârși gustul.

O rețetă spaniolă de chiftele în sos de roșii, sau Albondigas con salsa de tomate, asemănătoare cu chiftelele marinate din bucătăria românească, dar cu mici diferențe.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Video