- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Vrei să începi postul Crăciunului cu ceva dulce, deosebit? Atunci reţeta următoare este varianta perfectă! Încearcă negresa de post cu ciocolată, un desert cu care vei cuceri toată familia.
Ingrediente necesare pentru rețeta de negresă de post:
– 1 cana zahar
– 1 cana apa
– 1/2 cana ulei
– 4 linguri cu gem sau dulceata
– 3 linguri cacao
– o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci)
– o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie)
– 2 cani faina
– stafide (sau mere, prune, caise uscate)
Citește și: Rețete de post. Negresă de post fără gem, desert rapid și gustos
Pentru glazura:
6 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri si jumatate de apa clocotita
Mod de preparare pentru rețeta de negresă de post:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “cremă”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata.
Citește și: Negresă de post. Cornelia și Lupu Rednic, rețetă de prăjitură delicioasă
Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitură. E de preferat sa se taie cand s-a racit.
Poftă bună!
Creme Brulee, un desert delicios cu textură fină și înveliș crocant... Idee de cină gata în doar 15 minute! Te grăbești și nu mai știi ce să gătești? Rețeta aceasta te scoate din bucluc!...