Foarte gustoasă și hrănitoare, rețeta Salată de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt, merge la fix preparată pentru sărbătoarea Halloween, unde dovleacul trebuie să fie vedetă.
Ingrediente pentru rețeta Salată de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt
- 1 kg orz decorticat
- 1/2 dovleac
- 1 sfeclă
- 1/2 varză roșie
- 1/2 varză albă
- 200 g cașcaval Peștera
- semințe de dovleac
- 250 g baby spanac
- frunze de mentă
- 150 g prune uscate
- sare
- piper
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Mod de preparare pentru rețeta Salată de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt
Se pune orzul la fiert în aproximatv 5 litri de apă, cu sare. Se fierbe până se hidratează bine.
Sfecla roșie și dovleacul se coc la cuptor, apoi se curăță și se taie cuburi.
Cașcavalul se taie tot cuburi, iar varza se toacă franjuri.
Se scurge orzul și se amestecă cu toate aceste ingrediente. Se adaugă și frunzele de baby spanac bine spălate și scurse.
Din ulei de măsline cu zeamă de lămâie, sau cu oțet balsamic, sare și piper se prepare un dressing și se stropesc ingredientele cu el.
Pentru un plus de gust, dar și pentru avea ceva crocant, se presară semințe de dovleac peste salata de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt. Se adaugă frunze de mentă pentru un plus de aromă și prospețime, dar și niște fructe de pădure pentru un plus de culoare și gust acrișor.