Gustoasă și foarte aspectuoasă, va cuceri orice iubitor de desert această Ruladă cu foaie de cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine.
De mare efect va fi și această Ruladă Diplomat cu fructe de pădure!
Ingrediente pentru Ruladă cu foaie de cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine
- Pentru foaia de ruladă:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g făină
- 50 g cacao
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru cremă:
- 200 g ciocolată albă
- 100 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 250 g mascarpone
- 1 praf de sare
- 250 g vișine
Mod de preparare Ruladă cu foaie de cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine
Pentru prepararea foii de ruladă, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se mixează spumă presărate cu puțină sareși se adaugă,treptat, zahărul, rezultând o bezea fermă.
Se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile, esența, apoi se încorporează, treptat, făina.
Aluatul rezultat se întinde în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Se răstoarnă imediat pe un ștergar umed și se rulează, îndepărtând hârtia de copt.
Se lasă la răcit așa rulată.
Pentru crema de ciocolată albă cu vișine, se topește ciocolata în frișca lichidă încălzită, se amestecă până se omogenizează și se lasă la răcit.
Când este bine răcită, se mixează până capătă cremozitate și se încorporează mascarponele.
Se adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Foaia de ruladă se desface din ștergar, se întinde și se unge cu crema în strat uniform.
Se înfig din loc în loc vișinele fără sâmburi și se rulează.
Se dă delicioasa ruladă cu foaie de cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine la rece pentru 2-3 ore, apoi se poate porționa și servi cu poftă, alături de cei dragi.