Dacă vreți să-i impresionați pe cei dragi cu un altfel de Diplomat, preparați această Ruladă Diplomat cu fructe de pădure și succesul va fi garantat!
Puteți opta și pentru acest Tort dietetic fără coacere: diplomatul pe bază de iaurt.
Ingrediente pentru Ruladă Diplomat cu fructe de pădure
- Pentru foaia de ruladă:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 6 linguri făină
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru crema Diplomat:
- 1 compot de fructe exotice
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 150 ml lapte
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 10 g gelatină
- 300 g fructe de pădure
Mod de preparare Ruladă Diplomat cu fructe de pădure
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Pentru foaia de ruladă, se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul, iar când bezeaua devine fermă se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, esența și făina.
Se tapetează o tavă de 23/36 cm cu hârtie de copt și se întinde uniform, compoziția de ruladă în ea.
Se coace foaia de ruladă pentru 25-30 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
Se răstoarnă imediat pe un ștergar umed și se rulează, înlăturând hârtia de copt.
Se lasă să se răcească rulată.
Cât timp se coace foaia de ruladă, pregătim crema Diplomat cu fructe de pădure. Se pune gelatina la hidratat în 2 linguri cu apă rece. Fructele din compot se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.
Ouăle se mixează cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase, apoi se adaugă laptele și se omogenizează. Se fierbe crema la bain marie până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu.
Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu frișca bătută și gelatina diluată la bain marie.
Se încorporează fructele de pădure și se dă crema la rece pentru 30 de minute.
Se desface foaia de ruladă, se întinde crema în strat uniform și se rulează din nou.
Se dă rulada Diplomat cu fructe de pădure la rece până când crema va deveni fermă, apoi se decorează cu cremă și fructe de pădure și se porționează.
Se servește rece.