Rulourile de vită umplute cu mozzarella se pregătesc rapid și ușor și pot constitui prânzul, sau cina, iar servite cu salată de dovlecei și multe alte ingrediente, sunt de-a dreptul interesante.
Ingrediente pentru rețeta Rulouri de vită umplute cu mozzarella și salată de dovlecei:
- 1 kg vrăbioară de vită
- 200 gr prosciutto
- 300 gr mozzarella
- parmezan
- salvie
- 100 gr făină
- Vin alb
- 2 zucchini
- rodie
- nuci
- ulei de măsline
- unt
- semințe de pin
- ardei iute
- usturoi
- microplante
Mod de preparare pentru rețeta Rulouri de vită umplute cu mozzarella și salată de dovlecei:
Pentru a pregăti rulourile, vrăbioara de vițel se curăță, se taie în bucăți mai mici care se filetează subțire.
Fiecare bucată de carne se rulează cu câte o bucată de mozzarella la interior.
Rulourile de vită umplute cu mozzarella se dau prin făină, li se înfig scobitori pentru a-și păstra forma și se rumenesc ușor în unt topit cu ulei de măsline.
Citește și: Rețeta Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran
Se lasă să se tempereze ușor, se învelesc în felii de prosciutto și se mai dau la cuptor, la 200 de grade, până devin crocante la exterior și suculente la interior.
Între timp, se prepară zucchinii, care se feliază subțire, pentru a se rula, dar o parte se toacă în cuburi și trag ușor la tigaie cu unt și ulei de măsline, în care se adaugă puțin usturoi, salvie, ardei iute, pentru a-i aromatiza.
Citește și: Rețeta Rulouri de vinete cu prosciutto și mozzarella
Peste dovleceii aromatizați se adaugă restul ingredientelor: nuci, semințe, microplante, iar la final, când se adaugă și rulourile scoase de la cuptor, se presară parmezan răzuit.
Spor la preparat Rulouri de vită umplute cu mozzarella și salată de dovlecei și poftă bună la savurat!
Salată de castraveți cu mujdei de usturoi și mărar. Cea mai simplă salată de vară... Mâncare de năut cu ciolan afumat și ardei copți...