Pentru că piața este plină de vinete, legumele vedetă ale verii, să profităm de gustul lor și să le pregătim în cât mai multe moduri, mai simple și mai complexe, toate delicioase.
Pentru azi, o rețetă de Rulouri de vinete cu prosciutto și mozzarella.
Rețeta Rulouri de vinete cu prosciutto și mozzarella - ingrediente
- 2-3 vinete
- 200 g mozzarella
- 200 g prosciutto crudo
- 70 g măsline negre
- 350 ml suc de roșii
- 50 gr parmezan ras
- ulei de măsline
- frunze de busuioc
Rețeta Rulouri de vinete cu prosciutto și mozzarella - Mod de preparare
Spălăm vinetele și le feliem pe lungime, în felii de maxim 5 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm la odihnit 15 minute, pentru a elimina sucul amar. Apoi le clătim cu apă rece și le tamponăm cu hârtie absorbantă.
Peste feliile de vinete așezăm felii subțiri de prosciutto, iar la un capăt așezăm o bucată de mozzarella și două măsline fără sâmburi.
Rulăm strâns și așezăm rulourile într-un vas termorezistent.
Citiți și Rețeta Caponata. O mâncare delicioasă de legume, inspirată din bucătăria italiană!
Turnăm peste rulourile de vinete cu prosciutto și mozzarella, sucul de roșu și presărăm frunze de busuioc, rupte și parmezan ras.
Stropim totul cu puțin ulei de măsline și dăm vasul la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
Un preparat simplu și delicios, pentru orice masă din zi!
Citiți și Rețeta Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor!
Înghețată de iaurt cu sos de zmeură și ciocolată... Chef Scărlătescu a dezvăluit secretul! Cum se face cea mai bună rețetă de scoici din lume...