Cu legume asortate, în cantități egale și o maioneză clasică asortată cu iaurt, vom obține o delicioasă salată, mult mai lejeră decât clasica salată de boeuf, preparată la orice festivitate sau sărbătoare.
Cu ingrediente mai puține și mult mai rapid de preparat, rețeta Salată de legume cu maioneză și iaurt, va avea un succes neașteptat, având un gust mai lejer, mai răcoros.
Rețeta de Salată de legume cu maioneză și iaurt - Ingrediente:
Cum pregătim Rețeta de Salată de legume cu maioneză și iaurt
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare, ca și la Rețeta de Salată de boeuf.
Curățăm morcovii, îi spălăm și îi punem la fiert, tot în apă cu puțină sare.
Mazărea, o vom fierbe tot cu morcovii, adăugând-o mai târziu, în funcție de ce fel de mazăre folosim, proaspătă, sau congelată. Supa rămasă după fierberea ingredientelor o putem folosi mai târziu la alte preparate, o altă supă, o mâncare de orez, etc.
După fierberea și răcirea ingredientelor, curățăm cartofii și îi tocăm în cuburi mici, la fel și morcovii, îi tocăm în cuburi aproximativ egale cu cele de cartofi.
Citește și: Rețeta Salată de cartofi noi cu ceapă roșie și iaurt
Castraveții îi scurgem bine după ce îi tocăm tot în cuburi mici.
Amestecăm toate aceste ingrediente și adăugăm maioneza și iaurtul.
În funcție de gust, mai putem adăuga zeamă de lămâie și sare.
Putem să mai asezonăm salata de legume cu maioneză și iaurt și cu mărar verde tocat mărunt.
Spor și poftă bună!