Ingrediente
- 600 g file de șalău
- 100 ml ulei de măsline
- 1.6 kg cartofi roșii
- 250 g parmesan grana padano
- 4 ouă
- 20 g nucșoară măcinată
- 20 g sare
- 20 g piper alb măcinat
- 4 lămâi
- 30 g rozmarin
- 100 g capere din conservă
- 50 ml sos Worcester
- 200 g măsline kalamata
- 3 buc grapefruit roz
- 2 portocale
- condimente fuchs pentru pește
Mod de preparare
Fileurile de şalău se condimentează şi se rulează, apoi se dau la cuptor pentru 20 minute la 180 de grade.
Cartofii se fierb în coajă, se curăță, se pasează, se adaugă 4 gălbenuşuri de ou , parmesanul, nucșoasa, sare şi piper după gust și se omogenizează compoziția.
Apoi se pun într-un posh şi se sprițează rondele, peste rulourile de pește.
Se dau din nou la cuptor, pentru gratinat.
Pentru sos, se toacă caperele, măslinele, se pun la foc mic într-o cratiţă cu unt, la care se adaugă zeamă de lamăie, de portocală şi de grapefruit.
Se da într-un clocot, după care, se montează pe farfurie peştele, alături de sos.