Ingrediente
- 1 kg file de crap
- 150 g pătrunjel proaspăt
- 250 g ardei roșu
- 250 g ardei kapia
- 650 g roșii cherry
- 300 g usturoi
- 2 ardei iuți(1 verde și 1 roșu)
- 500 ml de vin alb sec
- 500 ml ulei
- 100 g rozmarin proaspăt
- 250 g sare de mare grunjoasă
- 100 g piper
- 150 g cimbru proaspăt
- 1 ceapă
- 30 g foi dafin
- 100 g unt
- 1 Kg mălai grisat
- microplante
Mod de preparare
Se spală legumele bine apoi se presară sare peste ele.
Peștele se prepară pe grătarul pe care am presărat, în prealabil, sare grunjoasă.
Îl rumenim ambele părți.
O parte din legume se pun pe un alt grătar.
După ce s-a rumenit peștele îl transferăm într-un vas termorezistent.
Pregătim saramura.
Într-un vas, pe foc, punem untul + vinul și se lasă la redus, apoi adăugăm apă, sare, puțin ulei, usturoi, verdeața, foi de dafin și le lăsăm până ajung la punctul de , apoi adăugăm legumele preparate pe grătar.
Le lăsăm să fiarbă 3-4 minute, apoi turnăm compoziția peste pește.
Punem peștele cu saramura la cuptor timp de 10-15 minute, la 200 de grade.
Se prepară o mămăliguță clasică..
Într-o farfurie adâncă se montează toate elementele, cu bun gust și o cromatică corespunzatoare.