Pentru astăzi, a1.ro vă prezintă, prin intermediul unei gospodine din Bucovina o rețetă delicioasă de tocinei moldovenești. Se face ușor, fără mari bătăi de cap!
Ingrediente:
· 2 kg de cartofi
· lingură de sare
· piper
· 2 ouă
· lingură de făină
· un pumn de branză de burduf
· untură de porc
· smântană
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se rad pe răzatoarea mică (trebuie să devina o pasta).
Se amestecă bine cu făina, ouăle, sare şi piper. Se adaugă apoi brânza în amestec.
Se toarnă pasta într-o tava unsă cu untura de porc (de preferinţă cu gust de afumatură) şi se dă la cuptor la foc mijlociu. Se lasă acolo până capătă o coajă maronie-aurie.
Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se serveşte cât e cald.
Foto: Dessert - Crystals Of London
Plăcinta sârbească, un desert senzațional gătit de peste 100 de ani!... Saramură de crap...