Ingrediente:
- 1 borcan foi de viță de vie la saramură
- 700 g- 1kg carne de broască
- 10 fire tinere usturoi verde
- 1 căpățână de usturoi
- 200 g ghimbir proaspăt
- 1 ardei iute roșu
- 100 g orez brun
- 50ml cogniac
- 1 conservă roșii decojite
- sare
- piper
- 300 ml sos soia
- 400 g iaurt grecesc 10% grăsime
- 8 ouă prepeliță
- 200 ml ulei floarea soarelui
- 2 linguri zahăr
- frunzulițe cimbru proaspăt
Mod de preparare
În wok, se încinge uleiul de floarea soarelui, după care se adaugă carnea de broască, se amestecă bine, apoi se adaugă cogniacul, se flambează și se lasă până se rumenește.
Peste carnea de broască, după ce capătă culoare, se adaugă cățeii de usturoi tocați mărunt și ghimbir tocat mărunt, dar și usturoiul verde.
Se lasă la călit cât să se îmbine aromele și se adaugă sos de soia.
Se mai lasă în wok 2-3 minute.
Se pune orezul la fiert, dar se urmărește să fie aldente.
Se scoate compoziția din wok, se toacă mărunt și se adaugă într-un alt vas.
Peste acest amestec, se adaugă orezul brun, apoi ouăle de prepeliță, un praf de sare și unul de piper și se amestecă compoziția până se omogenizează.
Se împăturesc foile de viță cu compoziția, se așează într-o formă termorezistentă și se dau la cuptor.
Se adaugă peste sarmale roșiile tocate și se lasă la cuptor până când încep să se rumenească.
Peste sosul de soia rămas în wok se adaugă usturoiul tocat mărunt și ghimbirul apoi se folosește ca și dressing.
Tot ca și dressing se folosește și iaurtul.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurentul Hornet Răzvan
Gâturi de pasăre umplute cu ciuperci de pădure și miez de nucă... „Prinde Lacusta” - Mousse de matcha cu avocado și biscute de lăcustă...