Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Sărmăluțe crocante în foietaj

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 3 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 1 căpățână usturoi
  • 500 g carne tocată, amestec
  • Sare
  • Piper
  • 5 foi de varză murată
  • 200 g costiță afumată
  • 200 ml smântână
  • 1 legătură mărar
  • 2 foi de dafin
  • 2 roșii medii
  • 500 g aluat de plăcinte
  • 100 g orez
  • 5 ardei roșii
  • 50 g cimbru

Mod de preparare

Se prăjeşte puţin costiţa, apoi se scoate şi în locul ei se adaugă ceapa tocată, morcovii raşi, usturoi pisat, varza murată, tocată, carnea, foile de dafin, cimbru, roşiile decojite şi tocate, puţin mărar şi puţin orez.

Se prepară amestecul respectiv pentru 15 minute, după care se da la rece.

Se pregăteşte un sos din usturoi smântână şi mărar.

Se taie aluatul în bucăţi de 10/10 cm, se pune pe fiecare bucată câte o lingură de amestec şi se împachetează ca sarmalele.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru10 -15 minute, până se rumenesc.

Se coc ardeii se curată şi se adaugă în sosul de usturoi cu smântână.

Se aşază sarmalele pe farfurie se stropesc cu sos şi se decorează cu puţin ardei iute tăiat în rondele, iar lângă ele se aşază o bucată de costiţă afumată, prăjită.

Video