Antena Căutare

Sărmăluțe crocante în foietaj

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 3 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 1 căpățână usturoi
  • 500 g carne tocată, amestec
  • Sare
  • Piper
  • 5 foi de varză murată
  • 200 g costiță afumată
  • 200 ml smântână
  • 1 legătură mărar
  • 2 foi de dafin
  • 2 roșii medii
  • 500 g aluat de plăcinte
  • 100 g orez
  • 5 ardei roșii
  • 50 g cimbru

Mod de preparare

Se prăjeşte puţin costiţa, apoi se scoate şi în locul ei se adaugă ceapa tocată, morcovii raşi, usturoi pisat, varza murată, tocată, carnea, foile de dafin, cimbru, roşiile decojite şi tocate, puţin mărar şi puţin orez.

Articolul continuă după reclamă

Se prepară amestecul respectiv pentru 15 minute, după care se da la rece.

Se pregăteşte un sos din usturoi smântână şi mărar.

Se taie aluatul în bucăţi de 10/10 cm, se pune pe fiecare bucată câte o lingură de amestec şi se împachetează ca sarmalele.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru10 -15 minute, până se rumenesc.

Se coc ardeii se curată şi se adaugă în sosul de usturoi cu smântână.

Se aşază sarmalele pe farfurie se stropesc cu sos şi se decorează cu puţin ardei iute tăiat în rondele, iar lângă ele se aşază o bucată de costiţă afumată, prăjită.

Pături cu brânză... Sacrie - Supă cu iaurt, smântână și pui...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x