Ingrediente
- 15 scoici Saint-Jacques
- 2 buc ardei gras-rosu
- 2 buc ardei gras-verde/portocaliu
- 50 g unt
- paprika/praf de ardei copt
- 2 buc ceapa alba
- 1 buc ceapa rosie
- 1 buc fenicul
- 100 g migdale prajite
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 cutie microplante (nasturel)
- 2 morcovi
- 2 linguri de mustar dijon
- 200 ml ulei de masline
- 100 ml otet balsamic
- 1 lamaie
- sare de mare
- piper mare
- 1 litru de apa
Mod de preparare
2. Ardeiul gras se taie si se pune intr-o tava acoperita cu aluminiu si se da la cuptor pentru 10-15 min.
3. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de masline si o ceapa taiata in bucati mai mari, se lasa pana prinde o culoare aurie.
4. Dupa coacere, ardeiul se curata si se pune alaturi de ceapa rosie, se acopera cu putina apa si se lasa pe foc pentru 5 min.
5. Apoi se pune totul in blender, se adauga unt, otet balsamic si se blenduie. Cand este gata, se gusta si se potriveste cu sare.
6. Feniculul se da prin razatoare, se toaca patrunjelul, menta, ceapa, se piseaa migdalele. Toate se amesteca intr-un bol mare impreuna cu dressing-ul.
7. Pentru dressing folosim sucul de la o lamaie, 2 linguri de mustar si 3-4 linguri de ulei de masline.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: