- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dacă vrei să pregătești o masă rapidă, extrem de gustoasă, dar și de efect, iată o rețetă de frigărui numai bună de impresionat familia sau musafirii.
INGREDIENTE:
- muschi de vită (porc, berbec)
- costiță afumată
- foi de dafin, cimbru, sare, piper
- ceapă, ardei
- bețe
MOD DE PREPARARE:
Tai carnea de vită, de preferat mușchi, în bucățele potrivite și le înșirui pe o frigăruie de lemn sau bambus. Iată un mod foarte recomandabil de a pregăti frigăruile! Ții mai întâi carnea câteva ceasuri în sare, piper și ceapă tocată mărunt. Apoi o scoți, îi presari cimbru în praf și o așezi în frigăruie, alternând carnea cu foaie de dafin, costiță afumată și legume. În cele două capete, adaugă câte o jumătate de pătlăgea roșie. Rețeta poate realiza și cu mix de carne: vițel, berbec și porc.
Rețeta de ''Frigărui'' a fost publicată în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.