Shakshuka este o rețetă tradițională de mic dejun foarte popular în Israel și se prepară din ouă, sos de roșii cu ceapă și ardei iute.
Dar, pentru cei care nu se împacă bine cu ardeiul iute, pot folosi ardei capia, sau ardei gras.
Servită cu pâine prăjită este perfectă pentru orice masă din zi, nu doar pentru mic dejun, așa cum era prevăzută rețeta clasică.
Shakshuka. Rețetă de ouă poșate în sos de roșii - Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1-2 căței de usturoi
- 1-2 ardei capia copți
- 1 ardei iute
- 4-5 roșii mari, coapte
- sare și piper
- opțional, zahăr, după gust
- 1-2 linguri ulei
- pătrunjel verde
- 3 ouă
- pâine prăjită, pentru servit
Shakshuka. Rețetă de ouă poșate în sos de roșii - Preparare
Încingem uleiul într-o tigaie adâncă și călim în el ceapa tocată solzișori și usturoiul tocat rondele. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm ardeii copți, și cei capia și cei iute, curățați și tocați mărunt. Le stropim și cu puțină apă să nu se ardă.
Opărim roșiile în apă clocotită cu sare, apoi le decojim și le tocăm în cuburi mici. Le adăugăm peste legumele de pe foc și lăsăm sosul să fiarbă până scade. Adăugăm și o ceșcuță cu apă. Asezonăm sosul cu sare și piper, după gust.
Citește și: Chiftele cu sos de roșii. Rețeta simplă ca la bunica acasă
Când sosul scade, spargem cele trei ouă în sos și le lăsăm să se prepare până prind o ușoară crustă la suprafață, dar urmărim ca gălbenușurile să rămână ușor moi.
La final, presărăm puțin pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime.
Citește și: Ostropel de pui. Rețetă tradițională de ostropel, ca la mama acasă
Servim Shakshuka cu pâine prăjită și, opțional, cu brânză sărată.
Spor și poftă bună!
Dulceață de smochine. Rețeta simplă și gustoasă ca la Svinița... Saramura de pește. Rețeta ușoară și nemaipomenit de gustoasă din Dobrogea...