- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Iar dacă puiul este unul fraged, de curte, crescut cu ingrediente naturale, gustul ostropelului va fi desăvârșit.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ostropel de pui:
- 1 kg carne fragedă de pui( pulpe și piept)
- sare și piper
- 2 foi de dafin
- 1 căpățână de usturoi
- 1 ceapă
- 200 ml vin alb demisec
- 500 gr roșii coapte și tocate
- pătrunjel verde, opțional
- 100 ml ulei
Mod de preparare pentru Rețeta Ostropel de pui
Porționăm carnea de pui și o condimentăm cu sare și piper, masând-o să se condimenteze uniform. O lăsăm la odihnit 15-20 de minute, apoi o rumenim pe toate părțile în ulei încins.
După ce bucățile de carne s-au rumenit, le transferăm în alt vas și le acoperim.
Între timp, ne ocupăm de sos. Călim ceapa tocată solzișori, împreună cu 3-4 căței de usturoi, tocați rondele, în grăsimea rămasă de la carne. Picurăm din când în când și câte puțină apă fierbinte, pentru a nu se prăji ceapa intens.
Citește și: Rețeta Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant
Opărim roșiile, le decojim și le tocăm în cuburi. Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm copănelele de pui peste ea și vinul și le lăsăm să fiarbă la foc scăzut, până se evaporă alcoolul, apoi adăugăm roșiile pasate.
Mai lăsăm acest delicios ostropel de pui pe foc, aproximativ 15 minute, timp în care adăugăm restul de usturoi răzuit, 2 foi de dafin și-i potrivim gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
Citește și: Rețetă delicioasă de copănele de pui în sos de lămâie
Servim deliciosul ostropel de pui cu mămăliguță, ca la mama acasă.
Să vă fie de folos!
Salată orientală de post cu maioneză de muștar... Friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi - Rețeta lui Vlăduț...