Ingrediente:
- 5 buc file de somon (nu rondele)
- 100 ml ulei de măsline
- 200 gr merișoare
- 200 gr fulgi de migdale
- 200 gr pesmet
- 2 legături de pătrunjel
- 3 lămâi
- 200 g unt
- 4 legături de sparanghel alb
- sare
- piper multicolor boabe întregi
- microgreens
Mod de preparare
Somonul se porționează, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se trage la tigaie pentru câteva secunde pe fiecare parte.
Se așează în tavă, pe hârtie de copt și se dă la cuptor până se rumenește.
Se toacă migdalele și se amestecă cu merișoarele si piper, de asemeni tocat, sau pasat.
Acest mixt se presară peste somon când este scos din cuptor.
Pentru piureul de sparanghel, se fierbe sparanghelul in apă cu sare, apoi se lasă la scurs și se pasează, după care se trece printr-o sită.
Se pune untul la topit, se adaugă pesmetul și se rumenește bine, apoi se stinge cu apă fiartă, formând o pastă care se amestecă apoi cu pasta de sparanghel, rezultând un piure fin.
Se servește somonul stropit cu zeamă de lămâie și presărat cu pătrunjel verde tocat, alături de piureul de sparanghel.
Se decorează cu microgreens și piper multicolor strivit.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurenta Tanti Didina/Coana Mitza
ISLI KOFTE... Gâturi de pasăre umplute cu ciuperci de pădure și miez de nucă...