Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Ștrudel cu brânză și fructe de pădure. Rețeta lui Chef Munti

Fructele de pădure sunt pline de gust, culoare și arome, dar și de beneficii asupra sănătății organismului, deci nu trebuie să ezităm să le consumăm proaspete, sau incluse în diverse deserturi cum ar fi un delicios ștrudel cu brânză și fructe de pădure.

Ștrudel cu brânză și fructe de pădure

Pentru această rețetă de Ștrudel cu brânză și fructe de pădure,am mers în bucătăria lui Chef Munti de la Star Matinal, care ne încântă cu preparate culinare pentru toate gusturile.

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Ștrudel cu brânză și fructe de pădure:


  • Pentru aluat:
  • 300 gr făină
  • 20 ml apă minerală
  • 20 gr zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 5 ml oțet
  • 200 gr unt
  • 100 gr smântână grasă
  • 2 gr sare
  • Pentru umplutură:
  • 400 gr brânză de vaci
  • 2 gălbenușuri
  • 400 gr zahăr
  • 50 gr griș
  • Coaja de la o lămâie
  • Coaja de la o portocală
  • 350 gr fructe de pădure
  • 150 gr zahăr
  • 30 gr amidon
  • 100 gr nuci

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Ștrudel cu brânză și fructe de pădure?

Mai întâi ne ocupăm de aluatul pentru ștrudel, care trebuie să stea la frigider 20-30 de minute, sau chiar mai mult.

Cernem făina într-un vas, facem loc la mijlocul ei și punem acolo gălbenușurile, zahărul, apa minerală, oțetul, smântâna și sarea și le amestecăm bine până obținem un aliuat compact.

Lăsăm aluatul pentru ștrudel la odihnit, 10-15 minute, timp în care se va înmuia și untul, ținut la temperatura camerei.

Întindem aluatul într-o foaie de 3-4 mm grosime, întindem peste el untul moale și îl rulăm strâns. Acoperim ruloul cu folie și îl dăm la frigider pentru 20-30 de minute, sau până când untul se întărește în interiorul aluatului. Dacă vrem să urgentăm prepararea ștrudelului, dăm aluatul la congelator.

Citește și: Rețetă de ștrudel cu caise. Cum prepari în casă aluatul de ștrudele

Între timp, pregătim umplutura de brânză cu fructe de pădure, pentru ștrudel. Punem fructele de pădure împreună cu zahărul, într-un vas, la foc încet și amestecăm până se formează sirop și fructele se pătrund bine. Adăugăm amidonul și din nou amestecăm până se formează o pastă omogenă. Lăsăm pasta de fructe la răcit.

Amestecăm brânza de vaci cu zahărul și gălbenușurile, adăugăm coaja de lămâie și de portocală, răzuite fin, apoi încorporăm grișul.

Citește și: Cum preparăm cea mai bună rețetă de plăcintă cu brânză sărată, o rețetă specific românească

Asamblăm și coacem deliciosul Ștrudel cu brânză și fructe de pădure

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Scoatem aluatul pentru ștrudel de la frigider, îl împărțim în două și întindem pe masa înfăinată, două foi de aproximativ 5 mm grosime.

La un capăt al foilor întindem câte un rând din compoziția de brânză, apoi unul din pasta de fructe și rulăm strâns.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade.

Lăsăm ștrudelele cu brânză și fructe de pădure să se răcească, le pudrăm cu zahăr și le porționăm. Le servim decorate cu fructe de pădure proaspete.

Spor și poftă bună!

Video