Unul dintre cele mai populare deserturi, potrivit oricărui sezon este deliciosul Ștrudel cu mere și stafide.
Ingrediente pentru Ștrudele cu mere și stafide
- aprox. 800 g aluat de casă
- 2 kg mere
- 25 g unt
- 100 g stafide
- 50 ml rom
- 3-4 linguri zahăr
- scorțișoară
- 1 ou
Mod de preparare Ștrudel cu mere și stafide
Pentru prepararea aluatului se procedează ca la rețeta Ștrudel cu dovleac și scorțișoară.
Merele se curăță și se taie in cuburi, apoi se trag la tigaie cu 2-3 linguri de zahar si un cub de unt.
Se amesteca, apoi, cu stafidele hidratate în puțin rom.
Se întinde aluatul în foi subțiri, se presară scorțișoară peste el, se adaugă merele și se rulează.
Se așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se coc la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau până sunt bine rumenite.
Se lasă să se tempereze câteva minute, apoi se pudrează cu zahăr și scorțișoară și se porționează.