- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un desert delicios, inspirat din bucătăria franțuzească: Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure, cu care poți oricând cuceri orice pofticios.
Citește și: Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Ingrediente pentru rețeta Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure
- 135 g ciocolată neagră
- 6 linguri zahăr tos
- 3 ouă
- 15 g făină
- o păstaie de vanilie
- un praf de sare
- 70 g zahăr pudră
- 200 g înghețată de vanilie
- 40 g unt
- 6-7 frunze de mentă
- 125 ml lapte
- 350 g fructe de pădure congelate
Citește și: Sufleu de conopidă cu brânză sărată. Rețetă simplă și gustoasă
Mod de preparare pentru rețeta Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure
Se ung 4 vase ramekin cu unt și se tapetează cu zahăr.
Se pune untul într-o crăticioară, la foc mic, iar când se topește, se adaugă făina amestecând cu o spatulă până se omogenizează și se hidratează. Apoi se adaugă laptele, amestecând continuu până rezultă o budincă. Se stinge focul și se adaugă ciocolata, amestecând intens pentru a se topi.
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Gălbenușurile se încorporează în compoziția de mai sus, apoise adaugă semințele de la păstaia de vanilie.
Albușurile se presară cu sare și se mixează până devin spumoase, apoi se adaugă zahaăul pudră puțin câte puțin și se continuă mixarea.
Când bezeaua este fermă, se încorporează în budinca cu ciocolată, încet și cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.
Se pune compoziția pentru sufleu de ciocolată în vasele ramekin care se daiu la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute.
Într-o crăticioară se pun fructele de pădure împreună cu cele 4 linguri de zahăr tos și 4 frunze de mentă, la foc mic spre mediu pentru a se forma sosul de fructe. Se amestecă din când în când, iar după ce s-a format sosul, se strecoară pentru a elimina semințele de la fructe.
Deliciosul sufleu de ciocolată se servește cu sos din fructe de pădure, dar și cu înghețată de vanilie.