Antena Căutare

Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure

Un desert delicios, inspirat din bucătăria franțuzească: Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure, cu care poți oricând cuceri orice pofticios.

Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure

Un desert delicios, inspirat din bucătăria franțuzească: Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure, cu care poți oricând cuceri orice pofticios.

Citește și: Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească


Ingrediente pentru rețeta Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure

Articolul continuă după reclamă
  • 135 g ciocolată neagră
  • 6 linguri zahăr tos
  • 3 ouă
  • 15 g făină
  • o păstaie de vanilie
  • un praf de sare
  • 70 g zahăr pudră
  • 200 g înghețată de vanilie
  • 40 g unt
  • 6-7 frunze de mentă
  • 125 ml lapte
  • 350 g fructe de pădure congelate

Citește și: Sufleu de conopidă cu brânză sărată. Rețetă simplă și gustoasă


Mod de preparare pentru rețeta Sufleu de ciocolată cu sos din fructe de pădure

Se ung 4 vase ramekin cu unt și se tapetează cu zahăr.

Se pune untul într-o crăticioară, la foc mic, iar când se topește, se adaugă făina amestecând cu o spatulă până se omogenizează și se hidratează. Apoi se adaugă laptele, amestecând continuu până rezultă o budincă. Se stinge focul și se adaugă ciocolata, amestecând intens pentru a se topi.

Se separă gălbenușurile de albușuri.

Gălbenușurile se încorporează în compoziția de mai sus, apoise adaugă semințele de la păstaia de vanilie.

Albușurile se presară cu sare și se mixează până devin spumoase, apoi se adaugă zahaăul pudră puțin câte puțin și se continuă mixarea.

Când bezeaua este fermă, se încorporează în budinca cu ciocolată, încet și cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.

Se pune compoziția pentru sufleu de ciocolată în vasele ramekin care se daiu la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute.

Într-o crăticioară se pun fructele de pădure împreună cu cele 4 linguri de zahăr tos și 4 frunze de mentă, la foc mic spre mediu pentru a se forma sosul de fructe. Se amestecă din când în când, iar după ce s-a format sosul, se strecoară pentru a elimina semințele de la fructe.

Deliciosul sufleu de ciocolată se servește cu sos din fructe de pădure, dar și cu înghețată de vanilie.

Somon la cuptor cu legume... Rețetă de melci picanți în lapte de cocos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x