Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Prăjitură cu brânză și sos din fructe de pădure

 

Nu ai cum să nu adori așa deliciu de prăjitură cu brânză și sos din fructe de pădure!
Un desert simplu și pe placul tuturor!


Ingrediente pentru rețeta de Prăjitură cu brânză și sos din fructe de pădure

  • 6 ouă
  • 500 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 300 ml ulei
  • 10 linguri de griș
  • 200 g urdă proaspătă
  • 300 g brânză de vaci, proaspătă
  • 500 g cremă de brânză
  • 300 g stafide aurii
  • 500 g făină
  • 25 g unt
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 500 g fructe de pădure
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lămâie
  • Sare
  • 500 g iaurt grecesc

Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitură cu brânză și sos din fructe de pădure

Hidratăm stafidele cu rom.

Amestecăm brânza cu urda și 200 g zahăr, coaja de la o lămâie și 10 linguri de griș.

Separăm albușurile de gălbenușuri, albușurile le batem spumă cu un praf de sare și 10 linguri de zahăr. Separat, gălbenușurile le frecăm cu un praf de sare, unt, ulei și esență de vanilie. Încorporăm gălbenușurile în albușuri, adăugăm făina, praful de copt și brânza. Tapetăm tava cu hartie de copt și turnăm compoziția în ea, apoi o dăm la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 25 de minute.

Punem fructele congelate la foc cu restul de zahăr și le lăsăm să fiarbă până se formează un sos consistent.

Cu acest sos din fructe de pădure vom servi prăjitura cu brânză, după coacere.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE