O rețetă cu adevărat specială de mâncare este supa cremă de ardei copți cu gust afumat, un deliciu ce poate fi servit cald sau rece, în orice moment al zilei! Cine ar refuza un preparat cu gust afumat?
Supa cremă de ardei copți cu gust afumat se poate pregăti nu doar toamna, ci în orice anotimp, fiindcă găsești ardei capia în orice anotimp, la piață sau la magazin. Restul ingredientelor sunt simple, ieftine și la îndemâna oricui. Iată mai jos rețeta!
Pentru a pregăti supa cremă de ardei copți cu gust afumat ai nevoie de (2 porții):
- 1 ardei capia
- 1 ceapă
- 1 cartof dulce (sau alb)
- 3 căței de usturoi
- 50-100 grame smântână pentru gătit
- boia afumată
- ulei
- zahăr
- sare și piper (opțional: cimbru sau alte condimente, după gust)
Cum se face rețeta de supă cremă de ardei copți cu gust afumat?
Ardeiul se coace bine, se curăță și se lasă într-un castron. Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei, apoi se adaugă cartoful tăiat în mici cuburi. Se adaugă ardeiul capia făcut franjuri, cu tot cu zeama pe care a lăsat-o în castron.
Se adaugă apă cât să acopere legumele și se lasă la fiert, până ce totul s-a muiat. Se lasă apoi puțin la răcit și se blenduiește (pasează). Adăugăm smântâna de gătit, sare și piper, un praf generos de boia afumată, usturoi pisat și eventual niște cimbru, după gust.
Supa cremă de ardei copt cu gust afumat se poate servi caldă sau rece, cu crutoane sau puțină smântână!
Poftă bună!
Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric! Chef Scărlătescu a dezvăluit secretul... Muşchi de porc cu varză de Bruxelles, sparanghel tras în unt şi piure de cartofi mov...