Nu trebuie să așteptăm sezonul verde pentru a prepara o supă cremă de mazăre. Jamie Oliver ne propune o rețetă de supă cremă cu mazăre congelată, delicioasă și frumos colorată.
Ingrediente
- 2 cepe( șalote)
- 4 felii de bacon afumat, mai groase
- ulei de măsline
- 500 g mazăre congelată
- 700 ml supă de pui, sau de legume
- 1/2 legătură hasmațuchi proaspăt, sau altă verdeață
- 2 linguri crème fraîche, sau smântână dulce
- ulei de măsline extra virgin, opțional
Mod de preparare supă cremă de mazăre cu bacon afumat
Curățați și tocați ceapa, apoi tocați fin baconul.
Incingeți o tigaie cu puțin ulei de măsline și rumeniți baconul pentru 4 minute. Adăugați și ceapa și rumeniți-o bine.
După 5 minute, adăugați mazărea congelată și amestecați-o bine să se întrepătrundă cu gustul de bacon prăjit.
Turnați supa și fierbeți totul până când mazărea este pătrunsă.
Treceți totul prin blender până obțineți o supă cremă consistentă.
Condimentați-o după gust și lăsați-o să se răcească, apoi porționați-o în boluri și serviți-o cu smântână și presărată cu verdeață.
Opțional, mai adăugați și ulei de măsline extravirgin, în fir subțire, deasupra supei.