Ușoară și cremoasă, cu aspect de primăvară, Gordon Ramsay ne propune să testăm această supă cremă de mazăre cu bacon afumat, ce va avea un gust minunat.
Ingrediente pentru 4 porții
- 100 g bacon ușor afumat
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 g mazăre
- 2 linguri vin alb, sec
- 1 l supă de pui sau de legume
- 150 ml smântână lichidă
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare supă cremă de mazăre cu bacon afumat
Feliați baconul subțire și dați deoparte 4 felii. Tocați restul baconului și puneți-l într-o cratiță, împreună cu ceapa tocată și uleiul și căliți-le, pentru 5-6 minute, la foc mic.
Adăugați mazărea, proaspătă sau congelată și ușor dezghețată și amestecați-o bine printre celelalte ingrediente. După 3 minute, adăugați vinul și lăsați ingredientele să fiarbă, până acesta se evaporă.
Turnați supa de legume și mai completați cu o cană de apă și lăsați-o să fiarbă 15 minute, timp în care o asezonați cu sare și piper.
Treceți supa prin blender sau robot, apoi printr-o sită să fie fină. Dați-o la frigider până în momentul servirii.
Frigeți pe grătar, sau la cuptor între două tăvi, feliile de bacon, înainte de a servi supa, să se păstreze calde.
Scoateți supa de la frigider, amestecați-o cu 100 g smântână, până la omogenizare, mai asezonați-o cu sare și piper dacă mai necesită.
Cu restul de smântână o decorați în timpul servirii.
Simplă și gustoasă!
Tortilla sau omletă spaniolă cu cartofi. Rețeta clasică, simpă și gustoasă, pe care n-ai cum s-o ratezi.... Fajitas de pui cu sos de roșii și sos de iaurt cu coriandru și lime. Un preparat delicios, ce se va cere repetat!...