Antena Căutare

Cum se prepară o delicioasă Supă de ceapă!

Foarte interesantă și foarte gustoasă, mai ales în preioada geroasă, rețeta Supă de ceapă!

Cum se prepară o delicioasă Supă de ceapă!
Supă de ceapă

Foarte interesantă și foarte gustoasă, mai ales în preioada geroasă, rețeta Supă de ceapă!


Ingrediente pentru rețeta Supă de ceapă

  • 100 g unt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 200 g ceapă roșie
  • 200g ceapă albă
  • 200 g praz
  • 200 g şalote
  • 20 g zahăr
  • Sare
  • 100 g făină
  • 100 ml brandy
  • 120 g de brânză Gruyère
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 baghetă de pâine
  • 1 morcov
  • 200 g țelină
  • 500 g picior de vită

Mod de preparare pentru rețeta Supă de ceapă

Într-o oala, se pun la fiert, în apă cât să fie bine acoperite: o ceapa, morcovul, țelina și piciorul de vită.

Între timp, în alt vas, se topește untul în uleiul de măsline încins, se adaugă ceapa și prazul tăiate julien, zahărul și sarea, se acoperă cu hârtie de copt și se lasă la foc mic 20 de minute.

Apoi, se adaugă făina cernută și se mai lasă la foc mic încă 2 minute, amestecând continu.

Se amestecă, apoi, cu supa din celălalt vas și se mai lasă la fiert 10-15 minute.

Între timp, pregătim crutoanele din bagheta de pâine, cu usturoi, la cuptor.

Spre final de fierbere se adaugă în supă puțin brandy.

Așezăm crutoanele de pâine într-un vas de copt, turnăm supa peste ele, iar deasupra radem brânza și dăm vasul la cuptor pentru câteva minute, pentru gratinat.

Rețetă de melci picanți în lapte de cocos... Masa de Crăciun. Rețetă Cozonac Pufos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x