Foarte interesantă și foarte gustoasă, mai ales în preioada geroasă, rețeta Supă de ceapă!
Ingrediente pentru rețeta Supă de ceapă
- 100 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- 200 g ceapă roșie
- 200g ceapă albă
- 200 g praz
- 200 g şalote
- 20 g zahăr
- Sare
- 100 g făină
- 100 ml brandy
- 120 g de brânză Gruyère
- 1 cățel de usturoi
- 1 baghetă de pâine
- 1 morcov
- 200 g țelină
- 500 g picior de vită
Mod de preparare pentru rețeta Supă de ceapă
Într-o oala, se pun la fiert, în apă cât să fie bine acoperite: o ceapa, morcovul, țelina și piciorul de vită.
Între timp, în alt vas, se topește untul în uleiul de măsline încins, se adaugă ceapa și prazul tăiate julien, zahărul și sarea, se acoperă cu hârtie de copt și se lasă la foc mic 20 de minute.
Apoi, se adaugă făina cernută și se mai lasă la foc mic încă 2 minute, amestecând continu.
Se amestecă, apoi, cu supa din celălalt vas și se mai lasă la fiert 10-15 minute.
Între timp, pregătim crutoanele din bagheta de pâine, cu usturoi, la cuptor.
Spre final de fierbere se adaugă în supă puțin brandy.
Așezăm crutoanele de pâine într-un vas de copt, turnăm supa peste ele, iar deasupra radem brânza și dăm vasul la cuptor pentru câteva minute, pentru gratinat.