Cremoasă și ușor picantă, este perfectă pentru masa de prânz o Supă cremă de spanac cu ghimbir și parmezan, servită cu ouă poșate și crutoane aromate!
Asemănătoare, dar cu altă aromă este și această Supă-cremă de spanac cu parmezan şi nucşoară.
Ingrediente pentru Supă cremă de spanac cu ghimbir și parmezan
- 2 kg spanac
- 1 ceapă
- 500 gr cartofi
- 1 linguriță ghimbir ras
- 3-4 căței de usturoi
- 125 g unt
- 1 linguriță ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Supă cremă de spanac cu ghimbir și parmezan
Se curăță cartofii se spală, se taie în cuburi și și se pun la fiert în apă cu sare.
Spanacul se fierbe în apă clocotită cu putină sare și puțin bicarbonat de sodiu, pentru intensificarea culorii.
Ceapa și usturiul, tocate mărunt, se călesc în unt topit cu puțin ulei, apoi se adaugă spanacul scurs, cartofii, ghimbirul ras și se trece totul prin blender, adăugând și restul de unt.
Se trece piureul rezultat prin sită, apoi se diluează cu supă fierbinte, până se ajunge la consistența dorită.
Se pune pe foc și se potrivește gustul cu sare și piper.
Ouăle se poșază în supa rămasă de la spanac, adăugând puțin oțet pentru a nu se împrăștia.
Se servește delicioasa Supă cremă de spanac cu ghimbir și parmezan, cu ouă poșate și crutoane aromate.