Ingrediente
- 200g oase de pește ( cap și spinare de somon)
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 1 legătură apio
- 1 căpățână usturoi
- 1 fenicul
- 3 foi de dafin
- 2 legături de pătrunjel
- ulei de măsline
- 1 cutie roșsii tăaiate în sos propriu
- piper cayenne
- 1 pâine țărănească
- 15 creveți
- 5 baby calamari ( curățați)
- 2 file cod alb
- 15 scoici ( spalate și curățate)
- sare
- piper
Mod de preparare
Oasele de pește se pun într-un vas la fiert, pentru 20 de minute, împreună cu ceapa tocată, morcovul, frunzele de dafin și pătrunjelul.
Între timp, se curăță creveții, calamarii și scoicile.
Peștele se va tăia, apoi, în bucățele.
Se curăță și se toacă mărunt: morcovul, apio, ceapa, ustroiul și anginarea.
După 20 de minute, în alt vas, se pun la prăjit legumele.
Se lasă cam 8 minute pe foc, amestecându-le, după care, se adaugă usturoiul, apoi piperul cayene și se mai lasă aproximativ 1 minut.
Se adaugă roșiile la cutie și supa din celălalt vas, strecurată printr-o sită.
Se mai fierb împreună circa 10-15 minute, apoi se potrivește gustul de sare și piper, se adaugă bucățile de pește și se mai lasă să fiarbă încă 5 minute.
Dupa cele 5 minute, se adaugă si restul fructelor de mare și se mai fierbe supa pentru alte 5 minute.
Într-o tigaie se încinge uleiul și se aromatizează cu 3 căței de ustroi zdrobiți apoi se rumenesc feliile de pâine.
Într-o farfurie adâncă se așează o felie de pâine prăjită cu ulei de măsline șsi usturoi și peste ea se pune supa de pește cu fructe de mare.
Alături, se vor așeza 2 felii de pâine prăjită si se va presăra puțin pătrunjel deasupra.
Rețetă concurent: Ghilencea Cozma Claudia
Saint Jacques cu Foie Gras... Chana Masala...