Din bucătăria mexicană, în farfurii românești, o delicioasă supă mexicană de tortilla,preparată ca la mama ei, de o concurentă mexicană, stabilită în România.
Citește și: Tortilla. Rețetă de omletă spaniolă cu cartofi
Kamila Villegas Millan, concurentă în ediția 5 din sezonul 8 Chefi la cuțite, a venit să-i impresioneze pe carismaticii chefi cu o rețetă de supă mexicană de tortilla, gustoasă și picantă.
Rețeta de supă mexicană de tortilla - Ingrediente:
- 200 gr piept de pui preparat la cuptor
- 12 tortillas tăiate în fâșii subțiri
- ulei pentru prăjit
- 3 ardei chile pasilla
- 8 roșii medii
- 1/2 ceapă mare
- 1 cățel de usturoi
- 1 litru de apă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/4 linguriță de oregano uscat
- 1 avocado
- 150 de gr brânză proaspătă
- 2 linguri smântână acră
Citește și: Tortilla de casă cu carne de pui și legume
Rețeta de supă mexicană de tortilla - Preparare
Încingem ulei într-o tigaie încăpătoare și rumenim bine fâșiile de tortilla. Le scoatem pe prosoape de hârtie, absorbante.
În aceeași tigaie, prăjim 2 ardei iuți, curățați de semințe și tocați mărunt, până se rumenesc ușor.
Într-o altă tigaie incingem o lingură de ulei, la foc mediu.
Citește și: Cum să faci tortilla la tine acasă. Rețeta tradițională mexicană
Amestecăm roșiile tocate cu ardeii prăjiți, ceapa tocată și usturoiul tocat. Adăugăm și oregano și punem totul peste uleiul încins. Lăsăm la preparat 5 minute, apoi adăugăm apa.
Citește și: Tacos al Pastor. Rețetă de shaorma mexicană cu carne de porc
Lăsăm din nou să fiarbă 6-8 minute, apoi adăugăm pieptul de pui tocat mărunt și crenguțe de pătrunjel. Acoperim vasul și lăsăm supa să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute.
Îndepărtăm firele de pătrunjel.
Pentru servire, punem fâșiile de tortilă prăjite în farfurii și turnăm supa deasupra. Adăugăm avocado tocat, brânză și fâșii din ardeiul iute, oprit.
Este o supă picantă, foarte gustoasă, așa cum sunt de obicei, preparatele mexicane.